VOLLEDIGE BOUW-
EN RENOVATIEPROGRAMMA’S
Zakensteden hebben voor hun economische activiteiten (kantoren, productieruimten, enz.) een niet-aflatende nood aan nieuwe oppervlakte. Wij streven ernaar producten op de markt te brengen die wat de flexibiliteit van de ontworpen oppervlakken en hun lokalisatie betreft uiterst competitief zijn (nabijheid van openbaar vervoer) en die de werkingslasten (vooral dan op het vlak van energie) drukken. Net als voor onze woonprojecten verkiezen wij ruimschoots de renovatie en de rehabilitatie van de sites. Onze vastgoedproducten komen tegemoet aan alle functionaliteiten en blijken zich met grote eenvoud aan de nieuwe activiteiten te kunnen aanpassen. De ruimten worden, met toepassing van optimale technieken, benaderd vanuit de precieze behoeften van de bewoner. Een goed voorbeeld daarvan is het voormalige Diamant Boart gebouw, aan de Luttrebruglaan in Vorst dat volledig werd omgebouwd en nu de geïntegreerde drukkerijen van de FOD Financiën huisvest.
Onze doelstelling is het verwezenlijken van gediversifieerde projecten gericht op klassieke kantooractiviteiten (de vestiging van Cocof Paleizenstraat), op industriële activiteiten (het Gutenberg project), of nog, op structuren die voorbehouden zijn aan de oprichting van ondernemingen (“M Village” in Schaarbeek en de onthaalruimte voor bedrijven aan de Birminghamstraat). In de mate van het mogelijke trachten wij ook het behoud van het erfgoed en de herbestemming voor kantoorruimten hand in hand te laten gaan. Dit is precies het geval van de renovatie van het kasteel, in de Priorijdreef 19, dat tot prestigieus kantoorgebouw werd omgevormd.
De gemengde inplanting van kantoren en productieruimtes brengt leven en beweging in de omgeving. Zij vormen dus heuse aantrekkingspolen in het centrum van de steden. Volgens een artikel in de Financial Times dat het Centrum voor Hedendaagse kunst citeert, vervullen de verschillende implicaties van het Van Volxem project deze animatierol met verve. De overheid buigt zich al geruime tijd over dergelijke projecten en knoopt banden met de economische operators aan. Voor bepaalde groots opgezette programma’s werken wij samen met private publieke samenwerkingsverbanden; de Gewestelijke Ontwikkelingsmaatschappij van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (GOMB) is daar een voorbeeld van.